Wat is een audicien?


Een audicien wordt ook wel een hoorspecialist genoemd. Deze hoorspecialist is gespecialiseerd in hoortoestellen en alle andere hulpmiddelen die mensen nodig hebben om beter te kunnen horen. Een audicien onderzoekt of er sprake is van gehoorbeschadiging of een gehoorbeperking. Daarbij geeft een audicien voorlichting over de gehoorsituatie met een daarbij passend advies op maat.


Zo ook bij Expertcentrum het Oor! Al uw vragen over uw gehoor(verlies) beantwoord onze audicien graag. Schroom dan ook niet om uw vragen te stellen.

Wat doet een audicien?

Wanneer u wilt weten of u een verminderd gehoor heeft, dan is het verstandig om een afspraak te maken voor een hoortest. Tijdens een zogenaamd intakegesprek voert één van onze audiciens de hoortest uit. Vervolgens bespreekt hij of zij met u de resultaten en geeft wanneer nodig vrijblijvend advies voor uw hoortoestel op maat.

Een hoortest bestaat meestal uit een toonaudiogram en spraakaudiogram. Bij een toonaudiogram krijgt u in een geluiddichte kamer een koptelefoon opgezet waarin u tonen in verschillende hoogtes en sterktes te horen krijgt. Het doel van een spraakaudiogram is te achterhalen in hoeverre u verschillende klanken van elkaar kunt onderscheiden.

Het spraakaudiogram is in veel gevallen een aanvulling op het toonaudiogram. Bij verschillende luidheden krijgt u bij een spraakaudiogram via een koptelefoon woorden te horen. Nadat u de woorden probeert na te zeggen registreert de audicien de resultaten. Deze resultaten vormen een grafiek die het ‘spraakaudiogram’ wordt genoemd.

Tegenwoordig gebruiken alle audiciens software om de hoortoestellen in te stellen. Onze audiciens zijn expert in deze software en kunnen u duidelijk informeren over de werking hiervan. Daarnaast komt u bij één van onze audiciens regelmatig terug voor het bijstellen en onderhoud van uw hoortoestel.Een vrijblijvende hoortest in 4 stappen

1. Kennismaking

Onze gecertificeerde audiciens nemen graag de tijd voor u om te luisteren naar uw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden.

2. Controle

Voordat er een betrouwbare hoortest uitgevoerd kan worden, bekijkt onze audicien de conditie van uw gehoorgang en het trommelvlies.

3. Hoortest

U kunt bij Expercentrum het Oor terecht voor een gratis hoortest. Na afloop weet u of u nog even goed hoort als vroeger.

4. Adviesgesprek

Na afloop van de hoormeting krijgt u een professioneel en eerlijk advies van onze audicien.

Adres

Houtstraat 54
1353 BC Almere Haven

 036 - 303 09 07
 info@expertcentrumhetoor.nl

 Volg ons

BTW nummer: NL003754209B08
kvk nummer: 82953686

Openingstijden

Maandag: 9.30 – 17.30 uur
Dinsdag: 9.30 – 17.30 uur
Woensdag: 9.30 – 17.30 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 9.30 – 17.30 uur
(evt. buiten openingstijden op afspraak)

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Bereikbaarheid Almere Haven

Almere Haven is prima te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar het is ook zeker aantrekkelijk om met de auto te komen.

Auto parkeren
In Almere Haven kunt u gratis parkeren. Er zijn twee parkeergarages die 24 uur per dag open zijn: de Sluisgarage en de Brinkgarage. Daarnaast zijn er nog een groot aantal gratis parkeerplaatsen rondom het winkelgebied. Deze zijn in de Houtstraat, de Meerstraat, het Bivak, de Kerkstraat, de Haak, de Plaats, en op het Binnenhof.

Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer bent u snel in Almere Haven. Vanuit het centrum van Almere vertrekken elke paar minuten bussen naar Almere Haven. In slechts 15 minuten bent u in het centrum van Haven. Er is geen station in Almere Haven, maar ook met de streekbus is het gemakkelijk bereikbaar. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 45 minuten.

Busvervoerder Keolis verzorgt onder de naam allGo het busvervoer in heel Almere, dus ook in Haven. Informatie over de tijden is te vinden op de website van allGo.

Daarom Expertcentrum het Oor


  • De klant staat voorop - uw wensen en eisen vormen ons uitgangspunt
  • Eerlijkheid - ook als het nieuws niet positief is
  • Persoonlijke aandacht
  • Transparantie - openheid in aanpak en prijsopbouw
  • Optimale service - u betaalt pas als u volledig tevreden bent
  • Onafhankelijkheid - we werken met alle A-merken