Zo maak je je oren schoon


Oorsmeer, iets wat veel mensen het liefst weg willen hebben. De een laat het, spoelt zijn oren tijdens het douchen of gebruikt een wattenstaafje. Maar is dat wel zo’n goed idee?


In principe is het niet nodig zelf je gehoorgang schoon te maken. De gehoorgang reinigt namelijk zichzelf van een teveel aan oorsmeer. Het ‘verse’ oorsmeer droogt namelijk vanzelf in en wordt korrelig. De huid van de gehoorgang vernieuwt zichzelf langzaam vanaf het trommelvlies richting de gehoorgang en op die manier wordt overtollig en/of oud oorsmeer naar de uitgang van de gehoorgang gebracht.

Dit in combinatie met normale lichaamshygiëne, denk aan douchen en het wassen van de oorschelp, is meestal voldoende. Let wel op dat je uitsluitend je oren spoelt met lauw water en voorkom dat zeepresten in je oor achterblijven. Deze kunnen namelijk het oorsmeer aantasten of irritatie veroorzaken.

Het wattenstaafje

Zoals je misschien al weet doet een wattenstaafje eerder kwaad dan goed. Je wroet met het staafje in je oor en laat dat nou net datgeen zijn wat je niet moet doen. Wroeten in je oren is niet goed voor je oren!! Je duwt namelijk al snel het oorsmeer verder je oor in en wat dacht je van de pluisjes die achterblijven? Ga je te diep met een wattenstaafje je oor is dan kun je zelf je trommelvlies beschadigen. Oppassen dus!

Liever toch een wattenstaafje gebruiken? Maak dan alleen de oorschelp en de gehooropening schoon.

En oorsmeeroplossers?

Ook oorsmeeroplossers die je bij de drogist en apotheek kunt kopen zijn niet optimaal. Daarnaast lossen ze het oorsmeer ook niet eens echt op. Oorsmeeroplossers maken, net als olie, oorsmeer dunner en weken het los van de gehoorganghuid. Sommige oplossers bevatten conserveringsmiddelen die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Hoe dan wel?

Slimmer is om tijdens het douchen je oren te spoelen. Maak de gehoorgang vervolgens droog met een tissue door deze om je pink te vouwen, je hoofd zo schuin mogelijk te houden en je pink in je oor te brengen zonder te forceren. Ook kun je ervoor kiezen je oor droog te föhnen. Eén minuutje en klaar!

Bron: Gezondheidsnet

Adres

Houtstraat 54
1353 BC Almere Haven

 036 - 303 09 07
 info@expertcentrumhetoor.nl

In verband met bijscholing zijn wij van 9 t/m 12 februari 2024 gesloten. Volg ons

BTW nummer: NL003754209B08
kvk nummer: 82953686

Openingstijden

Maandag: 9.30 – 17.30 uur
Dinsdag: 9.30 – 17.30 uur
Woensdag: 9.30 – 17.30 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 9.30 – 17.30 uur
(evt. buiten openingstijden op afspraak)

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Bereikbaarheid Almere Haven

Almere Haven is prima te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar het is ook zeker aantrekkelijk om met de auto te komen.

Auto parkeren
In Almere Haven kunt u gratis parkeren. Er zijn twee parkeergarages die 24 uur per dag open zijn: de Sluisgarage en de Brinkgarage. Daarnaast zijn er nog een groot aantal gratis parkeerplaatsen rondom het winkelgebied. Deze zijn in de Houtstraat, de Meerstraat, het Bivak, de Kerkstraat, de Haak, de Plaats, en op het Binnenhof.

Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer bent u snel in Almere Haven. Vanuit het centrum van Almere vertrekken elke paar minuten bussen naar Almere Haven. In slechts 15 minuten bent u in het centrum van Haven. Er is geen station in Almere Haven, maar ook met de streekbus is het gemakkelijk bereikbaar. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 45 minuten.

Busvervoerder Keolis verzorgt onder de naam allGo het busvervoer in heel Almere, dus ook in Haven. Informatie over de tijden is te vinden op de website van allGo.

Daarom Expertcentrum het Oor


  • De klant staat voorop - uw wensen en eisen vormen ons uitgangspunt
  • Eerlijkheid - ook als het nieuws niet positief is
  • Persoonlijke aandacht
  • Transparantie - openheid in aanpak en prijsopbouw
  • Optimale service - u betaalt pas als u volledig tevreden bent
  • Onafhankelijkheid - we werken met alle A-merken