Hoortoestellen


Alle hulpmiddelen die op de een of andere manier het horen en verstaan verbeteren noemen wij hoorhulpmiddelen. Het meest bekend zijn de hoortoestellen. Wordt jouw gehoorverlies veroorzaakt door geleidingsverlies, dan kan dit vaak behoorlijk goed worden gecompenseerd met een hoortoestel. Bij een perceptief gehoorverlies kunnen de resultaten van een hoortoestel wisselend zijn. Omdat naast gehoorverlies dan ook vervorming van geluid een rol speelt, is gehoorverlies vaak niet volledig te compenseren.


De geluiden van een hoortoestel doen vaak wat ‘mechanisch’ aan. Neem de tijd om te wennen aan de geluiden van een hoortoestel. Veel hoortoestelgebruikers geven aan dat er een wereld voor hen openging nadat zij een (nieuw) hoortoestel hadden aangeschaft.

Een hoortoestel vangt geluid op via één of meerdere microfoons, bewerkt dit geluid (versterkt of dempt) en geeft het door aan jouw oor of direct aan jouw gehoorzenuw. De geluidsbewerking vindt plaats via een chip die met een computer is geprogrammeerd. Het goed afstellen zorgt ervoor dat de geluidsbewerking past bij de mate en aard van jouw gehoorverlies en is dus belangrijk. Voor een optimale afstelling van een hoortoestel moet je soms een aantal malen terugkomen bij jouw specialist. Hoe beter je kunt aangeven welke geluiden jij goed of minder goed hoort en welke geluiden je als prettig of onprettig ervaart, hoe beter het toestel kan worden afgesteld.

Met twee horende oren (met een maximaal onderling verschil van 10 decibel) kunnen je hersenen bepalen waar geluid vandaan komt. Ook kunnen je hersenen dan gemakkelijker verschillende geluiden onderscheiden. Ben je aan beide oren slechthorend, dan heeft het vaak de voorkeur om in beide oren een hoortoestel te dragen.

Adres

Houtstraat 54
1353 BC Almere Haven

 036 - 303 09 07
 info@expertcentrumhetoor.nl

 Volg ons

BTW nummer: NL003754209B08
kvk nummer: 82953686

Openingstijden

Maandag: 9.30 – 17.30 uur
Dinsdag: 9.30 – 17.30 uur
Woensdag: 9.30 – 17.30 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 9.30 – 17.30 uur
(evt. buiten openingstijden op afspraak)

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Bereikbaarheid Almere Haven

Almere Haven is prima te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar het is ook zeker aantrekkelijk om met de auto te komen.

Auto parkeren
In Almere Haven kunt u gratis parkeren. Er zijn twee parkeergarages die 24 uur per dag open zijn: de Sluisgarage en de Brinkgarage. Daarnaast zijn er nog een groot aantal gratis parkeerplaatsen rondom het winkelgebied. Deze zijn in de Houtstraat, de Meerstraat, het Bivak, de Kerkstraat, de Haak, de Plaats, en op het Binnenhof.

Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer bent u snel in Almere Haven. Vanuit het centrum van Almere vertrekken elke paar minuten bussen naar Almere Haven. In slechts 15 minuten bent u in het centrum van Haven. Er is geen station in Almere Haven, maar ook met de streekbus is het gemakkelijk bereikbaar. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 45 minuten.

Busvervoerder Keolis verzorgt onder de naam allGo het busvervoer in heel Almere, dus ook in Haven. Informatie over de tijden is te vinden op de website van allGo.

Daarom Expertcentrum het Oor


  • De klant staat voorop - uw wensen en eisen vormen ons uitgangspunt
  • Eerlijkheid - ook als het nieuws niet positief is
  • Persoonlijke aandacht
  • Transparantie - openheid in aanpak en prijsopbouw
  • Optimale service - u betaalt pas als u volledig tevreden bent
  • Onafhankelijkheid - we werken met alle A-merken