Vergoedingen


Vergoeding hoortoestellen en hulpmiddelen

In een aantal gevallen is het mogelijk de kosten voor uw hoortoestel en of hulpmiddelen te declareren via uw zorgverzekeraar. Hieronder hebben in grote lijnen aangegeven wanneer u precies in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Daarnaast is er een eventuele vergoeding beschikbaar vanuit een aanvullend pakket. Voor de exacte dekking verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis of kom even langs in onze winkel.

Vergoeding vanuit basisverzekering

Indien er sprake is van gehoorverlies dan worden de kosten voor een hoortoestel vergoed vanuit de basisverzekering. Door onderzoek naar de gehoorfunctie kan het hoorprobleem en het gehoorverlies worden vastgesteld. Dit onderzoek valt onder audiologische zorg en wordt vergoed door de basisverzekering.

Indien er sprake is van gehoorverlies dan worden de kosten voor een hoortoestel vergoed vanuit de basisverzekering. Door onderzoek naar de gehoorfunctie kan het hoorprobleem en het gehoorverlies worden vastgesteld. Dit onderzoek valt onder audiologische zorg en wordt vergoed door de basisverzekering. Om voor vergoeding van een gehoorapparaat of behandeling tinnitus in aanmerking te komen, dient er sprake te zijn van een gehoorverlies van minimaal 35 decibel (dB). Daarnaast moet er aan de andere voorwaarden, die staan in het reglement hulpmiddelen, worden voldaan. Als aan de voorwaarden is voldaan, wordt het gehoortoestel, inclusief één batterij, voor 75 procent van het aankoopbedrag vergoed (bij gecontracteerde leveranciers/zorgaanbieders). De prijs van een hoortoestel wordt bepaald door de voorwaarden in de polis van de zorgverzekering. De prijs van hetzelfde hoortoestel kan in de praktijk dus per zorgverzekeraar verschillen. Expertcentrum het oor hanteert de bedragen die in de overeenkomst met de zorgverzekeraar zijn bepaald.

Eigen bijdrage en eigen risico

Wel betaalt de slechthorende verzekerde zelf een eigen bijdrage van 25 procent (in 2021) van de aanschafprijs en daarnaast het eigen risico. Voor kinderen tot en met 18 jaar is de eigen bijdrage voor hoortoestellen per 1 januari 2017 afgeschaft.

Vergoeding aanvullende verzekering

Vanuit de aanvullende zorgverzekering kan men bij verschillende verzekeraars in aanmerking komen voor de vergoeding van (de eigen bijdrage van) diverse hulpmiddelen, zo ook gehoorapparaten. Tevens zijn de kosten van hulpmiddelen, waaronder hoortoestellen tot op heden nog steeds fiscaal aftrekbaar. Hierdoor is het soms aantrekkelijker om gebruik te maken van de fiscale regeling in combinatie met absolute keuzevrijheid.

Wat kost een zorgtoestel?

Als u een hoortoestel kiest uit de categorie die voor u is vastgesteld door de audicien, betaalt u een maximale eigen bijdrage van 25% van het bedrag dat door uw verzekeraar is bepaald. Expertcentrum het Oor informeert u over de hoogte van dit bedrag. Dit is namelijk per zorgverzekeraar verschillend. Bij veel verzekeraars kan deze eigen bijdrage via een aanvullende verzekering (deels) worden vergoed.

Bent u bijvoorbeeld VGZ aanvullend ‘best’ verzekerd, dan betaalt u in de meeste gevallen niets erbij. Bent u CZ top of 50+ verzekerd, dan wordt ook uw eigen bijdrage volledig vergoed. Bent u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan denken wij uiteraard graag mee over de betaling van uw eigen bijdrage. Wel dient u rekening te houden met uw eventueel openstaand eigen risico.

Natura- of restitutiepolis?

Indien u heeft gekozen voor een restitutiepolis, dan heeft u ‘keuzevrijheid’. U mag dan ook een kiezen voor een duurder, ‘buitencategorie’ hoortoestel en het verschil met het ‘ binnencategorie’ hoortoestel bijbetalen aan de audicien. Bij een naturapolis is dit niet mogelijk. Weet u niet zeker of u een natura of een restitutiepolis heeft, informeer dan bij ons in de winkel. Wij kunnen dit voor u controleren.

Adres

Houtstraat 54
1353 BC Almere Haven

 036 - 303 09 07
 info@expertcentrumhetoor.nl

 Volg ons

BTW nummer: NL003754209B08
kvk nummer: 82953686

Openingstijden

Maandag: 9.30 – 17.30 uur
Dinsdag: 9.30 – 17.30 uur
Woensdag: 9.30 – 17.30 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 9.30 – 17.30 uur
(evt. buiten openingstijden op afspraak)

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Bereikbaarheid Almere Haven

Almere Haven is prima te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar het is ook zeker aantrekkelijk om met de auto te komen.

Auto parkeren
In Almere Haven kunt u gratis parkeren. Er zijn twee parkeergarages die 24 uur per dag open zijn: de Sluisgarage en de Brinkgarage. Daarnaast zijn er nog een groot aantal gratis parkeerplaatsen rondom het winkelgebied. Deze zijn in de Houtstraat, de Meerstraat, het Bivak, de Kerkstraat, de Haak, de Plaats, en op het Binnenhof.

Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer bent u snel in Almere Haven. Vanuit het centrum van Almere vertrekken elke paar minuten bussen naar Almere Haven. In slechts 15 minuten bent u in het centrum van Haven. Er is geen station in Almere Haven, maar ook met de streekbus is het gemakkelijk bereikbaar. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 45 minuten.

Busvervoerder Keolis verzorgt onder de naam allGo het busvervoer in heel Almere, dus ook in Haven. Informatie over de tijden is te vinden op de website van allGo.

Daarom Expertcentrum het Oor


  • De klant staat voorop - uw wensen en eisen vormen ons uitgangspunt
  • Eerlijkheid - ook als het nieuws niet positief is
  • Persoonlijke aandacht
  • Transparantie - openheid in aanpak en prijsopbouw
  • Optimale service - u betaalt pas als u volledig tevreden bent
  • Onafhankelijkheid - we werken met alle A-merken