Interessant


1 Oorschelp
2. Hamer
3. Aambeeld
4. Evenwichtsorgaan
5. Gehoorzenuw
6. Slakkenhuis
7. Buis van Eustachius
8. Stijgbeugel
9. Trommelvlies
10. Gehoorgang


De oren van een hond

10 dingen die je nog niet wist over de oren van je hond
U weet waarschijnlijk dat honden een uitstekend gehoorbereik hebben. Zij zijn de eersten die een klein geluid of een verre deurbel opmerken. Maar kunnen sommige honden beter horen dan anderen? En hoeveel beter kunnen ze horen dan ons? Bekijk de 10 feiten hieronder om meer te weten te komen over het gehoor van een hond.

 1. Hoewel sommige mensen het unieke vermogen hebben om hun oren te bewegen is dit niet gebruikelijk. Honden hebben echter meer dan een dozijn spieren in hun oren, speciaal voor beweging, waardoor ze hun oren kunnen kantelen, draaien, liften en laten zakken.
 2. Honden bewegen hun oren om beter te horen, maar ook om emoties te uiten. De houding / positie van de oren van een hond zegt iets over hun gevoel.
 3. Beschermende en werkende rassen zoals de Collie of Duitse herder werden ontwikkeld om problemen snel op te merken. Het is niet waarschijnlijk dat hun gehoor veel verschilt van andere rassen, maar deze rassen kunnen er zeker voor kiezen om zorgvuldiger te luisteren dan andere rassen. Voor een Collie die een kudde beschermt tegen roofdieren, is zijn gehoor zijn eerste verdedigingslinie.
 4. Het oor van een hond is essentieel voor het evenwicht. In feite zijn infecties van het binnenoor een frequente oorzaak dat honden hun evenwicht verliezen. Ga naar de dierenarts als je hond moeite heeft om zijn evenwicht te bewaren.
 5. Honden kunnen op veel hogere frequenties horen dan mensen. Sommige hondenfluitjes maken gebruik van dit bereik door een geluid te creëren dat alleen honden kunnen horen.
 6. Het menselijk gehoor is beperkt tot een golflengte van 20 - 20.000 hertz. Een hond daarentegen, kan tonen horen binnen het bereik van 15 – 50.000 hertz.
 7. Uit onderzoek is gebleken dat honden ongeveer vier keer beter horen dan wij. Een hond hoort een geluid niet 'harder', maar wel 'beter' en 'verder'.
 8. Puppies worden doof geboren, maar kunnen over het algemeen binnen een paar weken horen. Hoewel dit in het wild gevaarlijk lijkt, kleven er ook voordelen aan. Door de korte draagtijd kan de hond weer sneller op zoek naar voedsel.
 9. Sommige rassen zoals Dalmatiërs zijn gevoelig voor gehoorproblemen. Oudere honden kunnen ook gehoorverlies ontwikkelen.
 10. Honden kunnen bepaalde geluiden filteren en afstemmen. Een hond kan bijvoorbeeld slapen tijdens een luid gesprek maar wordt direct wakker wanneer hij zijn voerbak hoort.
Adres

Houtstraat 54
1353 BC Almere Haven

 036 - 303 09 07
 info@expertcentrumhetoor.nl

 Volg ons

BTW nummer: NL003754209B08
kvk nummer: 82953686

Openingstijden

Maandag: 9.30 – 17.30 uur
Dinsdag: 9.30 – 17.30 uur
Woensdag: 9.30 – 17.30 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 9.30 – 17.30 uur
(evt. buiten openingstijden op afspraak)

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Bereikbaarheid Almere Haven

Almere Haven is prima te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar het is ook zeker aantrekkelijk om met de auto te komen.

Auto parkeren
In Almere Haven kunt u gratis parkeren. Er zijn twee parkeergarages die 24 uur per dag open zijn: de Sluisgarage en de Brinkgarage. Daarnaast zijn er nog een groot aantal gratis parkeerplaatsen rondom het winkelgebied. Deze zijn in de Houtstraat, de Meerstraat, het Bivak, de Kerkstraat, de Haak, de Plaats, en op het Binnenhof.

Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer bent u snel in Almere Haven. Vanuit het centrum van Almere vertrekken elke paar minuten bussen naar Almere Haven. In slechts 15 minuten bent u in het centrum van Haven. Er is geen station in Almere Haven, maar ook met de streekbus is het gemakkelijk bereikbaar. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 45 minuten.

Busvervoerder Keolis verzorgt onder de naam allGo het busvervoer in heel Almere, dus ook in Haven. Informatie over de tijden is te vinden op de website van allGo.

Daarom Expertcentrum het Oor


 • De klant staat voorop - uw wensen en eisen vormen ons uitgangspunt
 • Eerlijkheid - ook als het nieuws niet positief is
 • Persoonlijke aandacht
 • Transparantie - openheid in aanpak en prijsopbouw
 • Optimale service - u betaalt pas als u volledig tevreden bent
 • Onafhankelijkheid - we werken met alle A-merken