Oorzaken van gehoorverlies


Op elk moment in het leven kan gehoorverlies optreden. Het wordt meestal veroorzaakt door het ouder worden of door blootstelling aan lawaai, maar een infectie of letsel door een ongeluk kan ook een oorzaak zijn. Wat de oorzaak ook is, de kans is groot dat u baat heeft bij een hooroplossing van Expertcentrum het Oor.


Gehoorverlies door ouderdom

Leeftijd is de allerbelangrijkste oorzaak van gehoorverlies. Naarmate we ouder worden verslechtert het gehoor en is het steeds moeilijker om zachte stemmen of hoogfrequente geluiden te horen, zoals kinder- en vrouwenstemmen. Mensen die last hebben van leeftijd gerelateerd gehoorverlies vinden het vaak ook moeilijk om gesprekken te volgen wanneer er lawaai in de omgeving is.
Omdat gehoorverlies geleidelijk ontstaat, merkt u misschien niet dat uw gehoorvermogen achteruit gaat. Vaak zijn het de mensen om u heen die dit leeftijd gerelateerde gehoorverlies als eerste opmerken, nog voor u daar zelf echt iets van merkt.

Door lawaai veroorzaakt gehoorverlies

Een oorzaak van gehoorverlies die vaak voorkomt is herhaalde blootstelling aan hoge geluidsniveaus. Als we te lang worden blootgesteld aan lawaai, raken de gevoelige haarcellen in het binnenoor beschadigd en sterven ze af. Hoe lager het aantal levende haarcellen is, des te minder uw gehoorvermogen wordt.
Bepaalde mensen hebben tijdens hun werk een grotere kans om gehoorverlies door lawaai op te lopen, zoals militairen, musici, peuterleidsters, fabrieksarbeiders en bouwvakkers. Luisteren naar luide muziek tijdens live concerten en via een koptelefoon kan ook gehoorschade opleveren. Daarom adviseren wij u om gehoorbescherming te dragen wanneer u wordt blootgesteld aan heel veel lawaai, en om het volume lager te zetten wanneer u een koptelefoon gebruikt.

Sensorineuraal gehoorverlies

Dit is het meest voorkomende type gehoorverlies. Het wordt voornamelijk veroorzaakt door schade aan de gevoelige haarcellen in het binnenoor of aan de zenuwen die worden gebruikt voor het gehoor. Door deze schade sturen de gehoorzenuwen geluiden niet meer goed door naar de hersenen. Sensorineuraal gehoorverlies vindt meestal plaats door het natuurlijk verouderingsproces of door regelmatige blootstelling aan veel lawaai. In de meeste gevallen is de toestand blijvend van aard. Vaak zijn hoortoestellen nodig om het gehoor te verbeteren.

De meest voorkomende oorzaken van congenitaal gehoorverlies:
 • Infecties tijdens de zwangerschap, zoals rode hond, mazelen, cytomegalovirus of herpes simplexvirus
 • Vroeggeboorte
 • Laag geboortegewicht
 • Problemen tijdens de bevalling
De meest voorkomende oorzaken van perceptieslechthorendheid:
 • Veelvuldige blootstelling aan lawaai
 • Natuurlijke veroudering
 • Erfelijke factoren
 • Ziekte en infecties


Adres

Houtstraat 54
1353 BC Almere Haven

 036 - 303 09 07
 info@expertcentrumhetoor.nl

 Volg ons

BTW nummer: NL003754209B08
kvk nummer: 82953686

Openingstijden

Maandag: 9.30 – 17.30 uur
Dinsdag: 9.30 – 17.30 uur
Woensdag: 9.30 – 17.30 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 9.30 – 17.30 uur
(evt. buiten openingstijden op afspraak)

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Bereikbaarheid Almere Haven

Almere Haven is prima te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar het is ook zeker aantrekkelijk om met de auto te komen.

Auto parkeren
In Almere Haven kunt u gratis parkeren. Er zijn twee parkeergarages die 24 uur per dag open zijn: de Sluisgarage en de Brinkgarage. Daarnaast zijn er nog een groot aantal gratis parkeerplaatsen rondom het winkelgebied. Deze zijn in de Houtstraat, de Meerstraat, het Bivak, de Kerkstraat, de Haak, de Plaats, en op het Binnenhof.

Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer bent u snel in Almere Haven. Vanuit het centrum van Almere vertrekken elke paar minuten bussen naar Almere Haven. In slechts 15 minuten bent u in het centrum van Haven. Er is geen station in Almere Haven, maar ook met de streekbus is het gemakkelijk bereikbaar. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 45 minuten.

Busvervoerder Keolis verzorgt onder de naam allGo het busvervoer in heel Almere, dus ook in Haven. Informatie over de tijden is te vinden op de website van allGo.

Daarom Expertcentrum het Oor


 • De klant staat voorop - uw wensen en eisen vormen ons uitgangspunt
 • Eerlijkheid - ook als het nieuws niet positief is
 • Persoonlijke aandacht
 • Transparantie - openheid in aanpak en prijsopbouw
 • Optimale service - u betaalt pas als u volledig tevreden bent
 • Onafhankelijkheid - we werken met alle A-merken